Lublin

Wydarzenia i planowane imprezy w mieście

Festiwal Restaurant Week

Festiwal Restaurant Week

23 marca rusza wiosenna edycja Restaurant Week, festiwalu restauratorów, podczas którego przez trzy tygodnie można odbyć niezapomnianą przygodę kulinarną, której tym razem będzie przewodziło hasło #zerowaste.

Do wiosennej edycji zgłosiło się 400 restauratorów z 14 regionów. W lubelskim regionie do festiwalu przystąpiły 23 restauracje, korzystając ze strony Restaurant Week lub w aplikacji https://app.rclb.pl. można dokonać rezerwacji w wybranym lokalu.

Koncepcja zerowaste  staje się niezwykle popularna i pożądana w świecie, gdzie w którym coraz ważne jest świadome korzystanie z darów środowiska naturalnego. Głównym założeniem  tej koncepcji jest umiejętne planowanie menu, kupowanie odpowiedniej ilości produktów spożywczych i przyrządzanie potraw, tak aby można było zagospodarować również ewentualne resztki. Chodzi o to, aby nie wyrzucać jedzenia, które można ciekawie wykorzystać do przyrządzenia pysznego posiłku.

Rozpoczynający się właśnie Festiwal Restaurant Week bardzo mocno oparł się o filozofię zerowaste. Podczas rezerwacji na wydarzenie w wybranej restauracji od razu decyduje się na określone menu, pozwoli to oszacować i zaplanować ilość potrzebnych składników, tak, by nic się nie zmarnowało. Goście będą mogli skorzystać z  popisowego 3-daniowego menu #SpozaKarty. Przewidziane są również miłe prezenty od Partnerów Festiwalu. To wszystko dostępne jest w festiwalowej cenie 59 zł (15 pln rabat z Visa).

Współpraca

Prowadzisz ciekawy biznes w Lublinie?
Napisz o tym.

Image

Ciekawostki z Lublina
Wydarzenia, inwestycje, miejsca.

© 2022, NaszLublin.pl

Redakcja

ul. Bursztynowa 31,
20-576 Lublin

Kontakt

kontakt@naszlublin.pl
tel: 606 281 023